Biotechnologie

Nevíte si rady? Zašlete nám svůj e-mail a my rádi Vám pomůžeme!

Esolyt_Odpěňovače.jpeg

V oblasti potravinářského průmyslu patří mezi naše klíčové výrobky odpěňovače, antiinkrustanty a ostatní aditiva. Tyto produkty jsou používány především v procesu zpracování zemědělských produktů jako jsou brambory a cukrová řepa k zamezení tvorby pěny a eliminaci usazování nežádoucích látek na výrobních zařízeních. Mezi zákazníky patří mimo jiné cukrovary, lihovary, škrobárny a ostatní výrobci produktů z brambor jako jsou například bramborové lupínky, předsmažené hranolky a pod.. Široký sortiment a vysoká úroveň možné personalizace odpěňovačů GLANAPON dle konkrétních podmínek výroby umožňuje zákazníkům docílit vyšší efektivity výroby a úsporám nákladů na energie.

Produkty

Výroba cukru

Název produktu Popis Výrobce
COBUFLOC®

výroba cukru
Flokulant - kationtový polyakrylamid určený ke srážení koloidních nečistot během epurace, druhé fáze výrobního procesu výroby cukru.

Produkty: COBUFLOC KA 16, COBUFLOC LT 27, COBUFLOC LT 29
Bussetti & Co. GmbH
GLANAPON® Odpěňovač - pod značkou GLANAPON jsou pro výrobce cukru z cukrové řepy vyráběny prostředky pro snížení nežádoucí tvorby pěny během všech čtyř základních fázích výrobního procesu. Lze je tedy využít ve venkovním prostředí během počátečního praní surové řepy, pro plavící, aluviální i odpadní vodu, při extrakci, čištění šťávy i během odpařování. Díky specifickému složení GLANAPONU lze docílit regulací viskosity obecného zlepšení podmínek odstřeďování a krystalizace, čímž dochází ke zkrácení doby varu a zvýšení výnosu sacharózy. Odpěňovač rovněž lze využít i při následném zpracování melasy.

Produkty: GLANAPON DS 2, GLANAPON DS 5, GLANAPON DS 9, GLANAPON DS 11, GLANAPON DS 16, GLANAPON DS 22, GLANAPON DS 33, GLANAPON DS 44, GLANAPON DS 51, GLANAPON 5289

Pan Aid - pod značkou GLANAPON jsou pro výrobce cukru z cukrové řepy vyráběny prostředky pro snížení viskosity těžké šťávy

Produkty: GLANAPON DS 92, GLANAPON DS 98
Bussetti & Co. GmbH
COBURON®

výroba cukru
Antiinkrustant - sodné soli různých polyakrylových kyselin, jako aniontové dispergační činidlo určené zejména pro použití jako prostředek proti usazeninám ve stanicích výparníku během výroby cukru.

Produkty: COBURON D 40
Bussetti & Co. GmbH